Studiile recente spun că procesul de îmbătrânire nu este treptat şi constant, așa cum se credea. Există două etape majore de schimbări accelerate: una în jurul vârstei de 44 de ani, iar cealaltă, la 60 de ani. Cercetătorii au observat că transformările biologice din aceste perioade ale vieții sunt semnificative.
Totuși, ritmul îmbătrânirii poate fi influențat de factori individuali precum genetica, stilul de viață și mediul înconjurător. Alimentația are un rol esențial în acest proces. Ea poate să încetinească procesul de îmbătrânire prin nutrienții esențiali pe care îi furnizează, dar și să-l accelereze prin substanțe care produc inflamație în organism.
Dieta modernă abundă în alimente care te îmbătrânesc prematur. Iată câteva dintre cele mai comune:
1. Alimentele prăjiteCartofii prăjiți, inelele de ceapă, carnea prăjită, gogoșile și altele asemenea nu ar trebui să facă parte din alimentația ta dacă vrei să încetinești ritmu...