Alimentele ultraprocesate (UPF) pun în pericol sănătatea publică și necesită intervenție rapidă din partea statelor, arată un nou set de analize realizate de peste 40 de cercetători din întreaga lume și publicat în revistaThe Lancet.
Autorii susțin că UPF-urile sunt responsabile pentru deteriorarea dietelor la nivel global și pentru creșterea incidenței unor boli precum obezitatea și cancerul.
Carlos Monteiro, cercetător principal de la Universitatea din Sao Paulo, a declarat în cadrul unei conferințe online că dovezile existente sunt „mai mult decât suficiente” pentru a justifica acțiuni ferme la nivel global, scrie DW.
Potrivit analizei, în Statele Unite, Australia și Marea Britanie, alimentele ultraprocesate reprezintă deja peste jumătate din aportul caloric zilnic.
Cercetătorii acuză marile corporații alimentare de restructurarea dietelor mondiale prin marketing agresiv și utilizarea unor ingrediente ieftine, procesat...

acum 2 ore
10























English (US) ·
Romanian (RO) ·