Alimentele ultraprocesate reprezintă un risc major pentru sănătatea publică

acum 2 ore 10

Alimentele ultraprocesate (UPF) pun în pericol sănătatea publică și necesită intervenție rapidă din partea statelor, arată un nou set de analize realizate de peste 40 de cercetători din întreaga lume și publicat în revistaThe Lancet.

Autorii susțin că UPF-urile sunt responsabile pentru deteriorarea dietelor la nivel global și pentru creșterea incidenței unor boli precum obezitatea și cancerul.

Carlos Monteiro, cercetător principal de la Universitatea din Sao Paulo, a declarat în cadrul unei conferințe online că dovezile existente sunt „mai mult decât suficiente” pentru a justifica acțiuni ferme la nivel global, scrie DW.

Potrivit analizei, în Statele Unite, Australia și Marea Britanie, alimentele ultraprocesate reprezintă deja peste jumătate din aportul caloric zilnic.

Cercetătorii acuză marile corporații alimentare de restructurarea dietelor mondiale prin marketing agresiv și utilizarea unor ingrediente ieftine, procesat...

Sursa: https://www.mediafax.ro/stirile-zilei/alimentele-ultraprocesate-reprezinta-un-risc-major-pentru-sanatatea-publica-23644191

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.