Unul dintre cele mai consumate produse ale sezonului rece riscă să devină un lux pentru români. Producția a scăzut cu aproximativ 40% în acest an, din cauza înghețului de primăvară, iar efectele se resimt deja în piețe și cofetării. Specialiștii avertizează că vor urma noi scumpiri care vor afecta și produsele tradiționale de sărbători, precum cozonacul și prăjiturile.
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar unele dintre cele mai căutate produse de pe piață, fără de care cozonacul pregătit cu mare migală de gospodine nu este complet, începe să devină un lux. În piețe, deja prețurile au crescut semnificativ.
Producția de nuci din 2025 este considerabil mai mică față de anul trecut, iar specialiștii vorbesc despre o scădere de aproximativ 40% la nivel național, ceea ce va face ca produsele tradiționale să devină mai scumpe pentru mulți români.
Spre exemplu, în județul Iași, unde există aproape 170 de hectare de livezi de nuc, majoritat...

acum 1 luna
20























English (US) ·
Romanian (RO) ·