Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Sfatul cardiologilor

acum 1 luna 21

Somonul este favoritul cardiologulului, despre care afirmă că poate avea un impact uimitor asupra inimii.

 „Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, spune Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo.

Cardiologul a dezvăluit că acest pește este plin de acizi grași omega-3 „care pot ajuta la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol”, potrivit SurreyLive.

Dieteticiana Rosie Carr, de la planul de alimentație sănătoasă „Second Nature”, a recomandat chiar și un mod sănătos de a găti peștele plin de nutrienți. Ea a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute. 

Pe lângă somon, dr. Rosie Carr a mai făcut o listă cu alimente bune pentru inimă. 

„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea c...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/alimentul-care-reduce-riscul-de-atac-de-cord-sfatul-cardiologilor_67fe89f23be1e07a0f749032

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.