Avertisment din partea Poliției Române: noua metodă de fraudă pe WhatsApp
acum 2 luni
38
Cum funcționează schema
Potrivit autorităților, atacatorii contactează victimele sub diverse pretexte și le cer un cod de verificare primit prin SMS. Odată ce această informație este divulgată, infractorii pot prelua controlul contului de WhatsApp al utilizatorului pentru a frauda alte persoane.
Un caz concret a avut loc în Suceava, unde o femeie de 66 de ani a fost înșelată de un escroc care a pretins că este fiica sa. După ce a primit un mesaj prin care i se solicita salvarea unui nou număr de telefon, victima a fost convinsă să transfere suma de 3.843 de lei pentru achiziționarea unui telefon mobil. Ulterior, femeia a realizat că a fost victima unei fraude, iar Poliția Suceava a demarat o anchetă pentru înșelăciune.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.