Avertismentul pompierilor: Risc de intoxicație cu gaze în timpul fermentării mustului

acum 1 ora 5

Mediafax

Pompierii atrag atenția asupra riscului de intoxicație cu gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului, în contextul sezonului de cules al viilor și pregătirea vinului.

„Pentru că mulți dintre voi vă bucurați în această perioadă de culesul strugurilor și mai apoi de pregătirea vinului, vă atragem atenția asupra unui risc mai puțin luat în seamă, și anume, intoxicația cu gazele rezultate în urma procesului de fermentația a mustului”, avertizează ISU Hunedoara.

Recomandările autorităților

Specialiștii avertizează că dioxidul de carbon degajat în timpul fermentării nu are culoare și nici miros, ceea ce face ca pericolul să fie greu de perceput.

Pentru a evita incidentele, autoritățile recomandă să nu se depoziteze mustul la fermentat în spații închise și să nu se intre în încăperile unde fierbe vinul fără o ventilație corespunzătoare. De asemenea, este important ca persoanele să anunțe...

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/avertismentul-pompierilor-risc-de-intoxicatie-cu-gaze-in-timpul-fermentarii-mustului-23617849

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.