Beneficiile consumului de PIERSICI. Un scut natural pentru întregul organism, dar periculos pentru anumite afecțiuni. Cine ar trebui să le evite

acum 2 ore 6

Piersicile nu sunt doar printre cele mai aromate fructe de vară, ci și o sursă valoroasă de nutrienți. Bogate în vitamine, antioxidanți și fibre, ele contribuie la întărirea imunității, reduc riscul bolilor cardiovasculare și ajută la menținerea unui ten sănătos. Cu toate astea, anumite persoane care suferă de o serie de afecțiuni ar face mai bine să evite să le consume întrucât pot deveni periculoase.

Originare din China, piersicile au o istorie impresionantă – cercetări arheologice au arătat că acest fruct există de peste 2,5 milioane de ani. Astăzi, ele rămân în topul preferințelor datorită gustului dulce și a multiplelor beneficii pentru sănătate.

Unul dintre cele mai importante atuuri este conținutul ridicat de vitamina C, care stimulează producția de leucocite și întărește sistemul imunitar. În plus, zincul și fitosterolii din piersici susțin protecția celulară și reduc nivelul colesterolului „rău”, contribuind la sănătatea inimii și a vaselor de...

Sursa: https://www.gandul.ro/sanatate/beneficiile-consumului-de-piersici-un-scut-natural-pentru-intregul-organism-dar-periculos-pentru-anumite-afectiuni-cine-ar-trebui-sa-le-evite-20624401

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.