Beneficiile pâinii cu maia. Mihaela Bilic abordează un nou subiect de interes. „Există peste 70 de culturi de bacterii diferite prezente în maia”

acum 1 saptamana 6

Pâinea cu maia este unul dintre cele cele mai populare alimente, însă, puțini sunt cei care știu ce beneficii are maiaua. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști abordează un nu subiect: maiaua din pâine și beneficiile pe care le are asupra organismului uman. 


Pâinea făcută cu maia trece printr-un proces natural de fermentație, comparativ cu pâinea făcută cu drojdie industrială, care conține aditivi. Pâinea cu maia este mult mai benefică pentru organism, deoarece în maia există culturi bacteriene care se hrănescu cu amidonul din făină. 


„Ce rol are maiaua din pâine? Pe lângă faptul că aluatul crește spectaculos, contribuie la apariția unui mediu acid care fermentează amidonul și descompune proteinele din gluten. În maia avem culturi bacteriene care se hrănesc cu amidonul din făină, îl fermentează și produc acid lactic plus dioxid de carbon. Există peste 70 de culturi de bacterii diferite prezente în maia, fiecare brutaravând propria combina...

Sursa: https://www.libertatea.ro/entertainment/beneficiile-painii-cu-maia-mihaela-bilic-abordeaza-un-nou-subiect-de-interes-exista-peste-70-de-culturi-de-bacterii-diferite-prezente-in-maia-5526314

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.