Care este tipul de carne care duce la îmbătrânirea creierului. Cât de rar trebuie să o consumi. Ce recomandă specialiștii

acum 1 luna 19

Un studiu publicat recent în revista „Neurology” oferă informații despre impactul pe care consumul în exces al unui anumit tip de carne îl poate avea asupra stării generale de sănătate, dar, în special, asupra creierului. La cercetare a lucrat o echipă de specialiști de la departamentul de nutriție al Harvard T.H. Chan School of Public Health, care a analizat 133.000 de persoane cu o vârstă medie de 49 de ani. 

Tipul de carne care îmbătrânește creierul

Din datele, actualizate la fiecare doi-patru ani, s-a constatat că persoanele care au consumat carne roșie procesată, precum hotdog sau bacon, au avut cu 13% mai multe șanse să dezvolte demență, spre deosebire de cei care au consumat o porție nesemnificativă, anunță adevarul.ro.

Mai exact, o porție zilnică suplimentară de car...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/care-este-tipul-de-carne-care-duce-la-imbatranirea-creierului-cat-de-rar-trebuie-sa-o-consumi-ce-recomanda-specialistii_67e2798c64535b618b4aae32

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.