Care sunt preferințele culinare ale Papei Leon al XIV-lea

acum 1 ziua 16

Mediafax

Noul Papă Leon al XIV-lea, pe numele său Robert Francis Prevost, nu se sfiește să-și recunoască slăbiciunile culinare.

Fostul episcop, care a petrecut peste 20 de ani în Peru și a obținut cetățenia acestei țări, are o pasiune declarată pentru bucătăria peruană.

Într-un interviu acordat Canal N în 2023, pe când se pregătea să părăsească dioceza Chiclayo, Prevost a recunoscut cu nostalgie ce îi va lipsi cel mai mult: „Ceviche, ied, <seco> (tocană tipică din regiunea Lambayeque, n.r.), – sunt atât de multe mâncăruri!”.

Mărturisirea vine ca o confirmare a legăturii sale profunde cu cultura peruană, subliniate și de utilizarea limbii spaniole în primul său discurs ca Papă.

Margarita Flores, călugăriță care a lucrat alături de el timp de trei luni în Chiclayo, a dezvăluit și alte preferințe gastronomice ale Papei: „Îi plăcea și orezul cu pui și ají de pui”, o specialitate peruană bazată pe carne de pu...

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/care-sunt-preferintele-culinare-ale-papei-leon-al-xiv-lea-23550206

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.