Noul Papă Leon al XIV-lea, pe numele său Robert Francis Prevost, nu se sfiește să-și recunoască slăbiciunile culinare.
Fostul episcop, care a petrecut peste 20 de ani în Peru și a obținut cetățenia acestei țări, are o pasiune declarată pentru bucătăria peruană.
Într-un interviu acordat Canal N în 2023, pe când se pregătea să părăsească dioceza Chiclayo, Prevost a recunoscut cu nostalgie ce îi va lipsi cel mai mult: „Ceviche, ied, <seco> (tocană tipică din regiunea Lambayeque, n.r.), – sunt atât de multe mâncăruri!”.
Mărturisirea vine ca o confirmare a legăturii sale profunde cu cultura peruană, subliniate și de utilizarea limbii spaniole în primul său discurs ca Papă.
Margarita Flores, călugăriță care a lucrat alături de el timp de trei luni în Chiclayo, a dezvăluit și alte preferințe gastronomice ale Papei: „Îi plăcea și orezul cu pui și ají de pui”, o specialitate peruană bazată pe carne de pu...