Preparatul este una dintre principalele atracții gastronomice pentru vizitatorii județului Vâlcea, care caută gustul autentic al bucătăriei tradiționale românești. Doar producătorii din zona delimitată a județului Vâlcea – localitățile Mihăești, Ocnele Mari, Frâncești, Popești, Roești, Lăpușata și Roșiile – pot fabrica și comercializa produsul sub această denumire, respectând metoda tradițională descrisă în caietul de sarcini.
Anunțul a fost făcut marți de Comisia Europeană, care a inclus produsul „Cârnați din topor din Vâlcea” în Registrul Indicațiilor Geografice Protejate (IGP), confirmându-i astfel statutul de brand autentic al României la nivelul Uniunii Europene.
Afumați cu lemn de fag
Cârnații se remarcă prin textura lor grosieră, dată de tăierea manuală „din topor” a că...

acum 1 ora
3





















English (US) ·
Romanian (RO) ·