Câte ouă se pun, de fapt, în aluatul cozonacului moldovenesc. Secretul care îi oferă o textură fină și un gust aromat

acum 1 luna 23

Cel mai important detaliu în rețeta cozonacului moldovenesc sunt ouăle. Există o regulă de aur pentru aluatul său, respectiv numărul de ouă folosite. Odată ce respecți acest pas, preparatul tău va avea o textură fină, o culoare densă și un gust unic.

Ei bine, tot ce trebuie să știi este că la fiecare kilogram de făină se folosesc nici mai mult, nici mai puțin de 10 gălbenușuri. Iată cum arată rețeta autentică pentru prepararea a doi cozonaci moldovenești.

Lista de ingrediente:

-1 kg de făină de calitate superioară

-10 gălbenușuri

-250 g zahăr

-500 ml lapte integral

-200 g unt gras (82%)

-50 ml ulei

-50 g drojdie proaspătă

-1 lingură rasă de sare

-coaja rasă d...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/cate-oua-se-pun-de-fapt-in-aluatul-cozonacului-moldovenesc-secretul-care-ii-ofera-o-textura-fina-si-un-gust-aromat_67febb1d7303367c873e8e12

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.