Câte zile poți ține carnea de porc în frigider. După cât timp se strică, de fapt

acum 2 ore 3

Odată cu venirea iernii, mulți români cred că alimentele rezistă mai mult timp fără riscuri. În realitate, însă, temperaturile scăzute de afară nu elimină pericolele legate de depozitarea necorespunzătoare a cărnii crude.

Iar dacă aceasta este păstrată în frigider pentru mai multe zile, atunci trebuie să știm pentru cât timp o putem depozita, fără niciun risc.

Cât timp poate fi păstrată carnea de porc în frigider

Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne în această perioadă a anului. Totuși, nu mulți oameni știu că are un termen limitat clar de siguranță, chiar și în condiții de refrigerare. Iar depășirea acestuia poate favoriza dezvoltarea bacteriilor și crește riscul de toxiinfecții alimentare.

Specialiștii recomandă ca bucățile proaspete de carne de porc (cotletele sau ceafa, de exemplu) să fie păstrate în frigider cel mult 3-5 zile, la o temperatură constantă de aproximativ 4 grade Celsius. În cazul cărnii t...

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/cate-zile-poti-tine-carnea-de-porc-in-frigider-dupa-cat-timp-se-strica-de-fapt-20754035

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.