Odată cu venirea iernii, mulți români cred că alimentele rezistă mai mult timp fără riscuri. În realitate, însă, temperaturile scăzute de afară nu elimină pericolele legate de depozitarea necorespunzătoare a cărnii crude.
Iar dacă aceasta este păstrată în frigider pentru mai multe zile, atunci trebuie să știm pentru cât timp o putem depozita, fără niciun risc.
Cât timp poate fi păstrată carnea de porc în frigider
Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne în această perioadă a anului. Totuși, nu mulți oameni știu că are un termen limitat clar de siguranță, chiar și în condiții de refrigerare. Iar depășirea acestuia poate favoriza dezvoltarea bacteriilor și crește riscul de toxiinfecții alimentare.
Specialiștii recomandă ca bucățile proaspete de carne de porc (cotletele sau ceafa, de exemplu) să fie păstrate în frigider cel mult 3-5 zile, la o temperatură constantă de aproximativ 4 grade Celsius. În cazul cărnii t...

acum 2 ore
3




_fa5ef29a73.jpg)
















English (US) ·
Romanian (RO) ·