Ce beau italienii după fiecare masă, ca să nu le pice mâncarea greu la stomac. Secretele pentru o digestie perfectă

acum 3 luni 19

Un aspect fundamental al acestei culturi este tradiția de a consuma anumite băuturi digestive după mese, care facilitează o digestie mai ușoară și contribuie la o stare de bine generală. Iată câteva dintre cele mai populare băuturi italiene utilizate în acest scop:

Limoncello

Provenind din regiunea Campania, Limoncello este un lichior de lămâie servit rece, având un gust proaspăt și revigorant. Datorită uleiurilor esențiale din coaja de lămâie, Limoncello dispune de proprietăți antioxidante și digestive, ajutând la calmarea stomacului după o masă copioasă.

Amaro

Amaro, care se traduce prin "amar" în limba italiană, este un lichior pe bază de ierburi, cu o aromă complexă și ușor amăruie. Fiecare regiune are propria rețetă, însă ingredientele comune includ gențiană, anghinare, portocală amară și diverse plante aromatice. Amaro stimulează secreția de sucuri gastrice, facilitând astfel procesul de digestie.

Grappa

Grappa este un distilat obținut din r...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/ce-beau-italienii-dupa-fiecare-masa-ca-sa-nu-le-pice-mancarea-greu-la-stomac-secretele-pentru-o-digestie-perfecta_67a376bb00c52855e46a6192

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.