Mulți dintre noi percepem berea și vinul ca fiind băuturi mai „inofensive”, în special în comparație cu spirtoasele, precum whiskey-ul sau vodka. Totuși, consumul excesiv de alcool, indiferent de tip, poate afecta negativ organismul nostru, în cele din urmă.
În general, băuturile spirtoase au un conținut de alcool în volum (ABV) mult mai ridicat decât berea sau vinul. Chiar dacă aceste din urmă băuturi nu sunt la fel de tari, nu înseamnă că sunt lipsite de riscuri. De asemenea, ABV-ul berii și vinului variază semnificativ, iar dacă ne întrebăm câte beri ar trebui să consumăm pentru a echivala o sticlă de vin, răspunsul este surprinzător.
Pentru a simplifica lucrurile, putem considera că o bere are un conținut de alcool de 5% la o sticlă de 355 de mililitri. Pe de altă parte, o sticlă de vin de 750 de mililitri are, de obicei, un ABV cuprins între 12 și 14%. Astfel, pentru a echivala o sticlă de vin cu un ABV de 12%, ar fi necesar să bem aproximativ cinci beri cu un conți...