Ce pun arăboicele în sarmale, în loc de ceapă? Malfouf, o altfel de rețetă, rapidă și foarte aromată

acum 3 luni 15
Ingrediente-500 g orez-400 g carne tocata vita-14-15 catei de usturoi-2 linguri chimion-2 lingurite curry-2 linguri vegeta-70 ml ulei de masline-o varza proaspata de 2 kg(sau 2 mai mici)-apa pentru oparit varza si pentru fiert sarmalele-3-4 lamai mijlocii-sare, piper, dupa gustPâine țărănească cu jumări în aluat. Rețeta de pe vremea bunicilor. O mănânci și nu te mai saturi de eaMod de preparare

Aceste sarmalute cu specific arabesc, se fac in general cu orez cu bobul rotund. Reteta se poate gasi si sub numele "malfouf", numele provenind de la varza.  Mai intai vom pune varza la oparit. Vom scoate o parte din frunzele care sunt de un verde mai inchis, iar cu ajutorul unui cutit scoatem cotorul de la varza.Intr-o oala de capacitate peste 5-6 l vom pune apa si o lingura de sare, o vom ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/ce-pun-araboicele-in-sarmale-in-loc-de-ceapa-malfouf-o-altfel-de-reteta-rapida-si-foarte-aromata_67a5c933ff3c9a0e8309e6b2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.