Nucile au reintrat în ultima perioadă în atenția nutriționiștilor datorită beneficiilor pe care le au asupra sănătății care pot duce la prevenția unor anumite boli. Avantajul este că poți există un sortiment destul de mare și fiecare poate găsi un tip de nuci potrivit gusturilor sale.
Toate tipurile de nuci sunt bogate în grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți. Totuși, cantitățile diferă în funcție de tipul de nuci. Cele mai bogate în proteine sunt alunele, caju, migdalele și fisticul.
Pentru că sunt diferențe destul de mari între profilul nutrițional al diferitelor tipuri de nuci trebuie să știi ce se întâmplă dacă introduci aceste alimente în dieta ta zilnică.
Ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare ziNucile cele mai bogate în grăsimi sunt macadamia, nucile de Brazilia, semințele de pin și nucile. Cantități mari de grăsimi nesaturate sunt în nucile pecan, alunele, nucile de Brazilia și semințele de pun. Nucile pecan sunt b...