Consumul de alimente ultraprocesate din plante este benefic pentru oameni și pentru planetă. Cu toate acestea, sunt și dezavantaje

acum 11 ore 1

Mediafax

Un nou raport privind carnea vegetală ultraprocesată, realizat de Good Food Institute și PAN International, promovează beneficiile consumului acestor produse alimentare, în ciuda scăderii recente a popularității lor.

„Medicii și nutriționiștii sunt reticenți în a lua în considerare proteinele alternative atunci când oferă sfaturi pacienților cu privire la nutriție, deoarece consideră aceste alimente ca fiind ultraprocesate”, a declarat recent pentru CNN Roberta Alessandrini, nutriționistă și directoare a Dietary Guidelines Initiative la PAN International.

„Cu toate acestea, dacă sunt alese cu atenție, aceste alimente pot fi o modalitate valabilă și utilă de a trece la o dietă mai bogată în plante, care este benefică pentru oameni și pentru planetă”, a spus ea.

În timp ce produsele „fără carne” sunt concepute pentru a reproduce gustul și textura cărnii, acestea au, în general, un profil nutrițional mai bun de...

Sursa: https://www.mediafax.ro/stirile-zilei/consumul-de-alimente-ultraprocesate-din-plante-este-benefic-pentru-oameni-si-pentru-planeta-cu-toate-acestea-sunt-si-dezavantaje-23584755

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.