Cozonac de post. Ce ingrediente se folosesc pentru a obține un desert perfect
acum 1 luna
10
Cozonac de post cu suc de portocale – Ingrediente
Ca și pentru cozonacul clasic și pentru cozonacul de post ai nevoie de ingrediente pentru aluat și pentru umplutură și decor. Urmărește în continuare care sunt acestea.
Pentru aluat:500 g făină albă tip 000250 ml suc proaspăt de portocale (strecurat)100 g zahăr50 ml ulei de floarea-soarelui25 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)1 plic zahăr vanilatcoaja rasă de la 1 portocală1 praf de sare.Pentru umplutură:150 g nuci măcinate2 linguri cacao2 linguri zahăr2 linguri suc de portocale50 g stafide (hidratate în suc de portocale).Pentru decor:2 linguri sirop de zahăr sau miere vegetală (pentru luciu)1 lingură semințe de mac.Cozonac de post cu suc de portocale – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea drojdiei. Într-un bol, dizolvă drojdia în 50 ml suc de portocale călduț, adăugând 1 linguriță de zahăr și 1 lingură de făină. Lasă amestecul să dospească 10-15 minute, până devine spumos.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.