Eclerele sunt unele dintre cele mai populare și mai iubite deserturi care se găsesc în majoritatea cofetăriilor. Chiar dacă par dificil de preparat acasă, adevărul este că, cu puțină atenție și implicare, eclerele de casă sunt cu adevărat delicioase și deloc complicat de realizat. Descoperă cele mai bune rețete de cremă pentru eclere.
Despre eclere
Eclerul este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume, iubit pentru textura sa ușoară și umplutura delicioasă. Cu o istorie ce datează din secolul al XIX-lea, acest preparat franțuzesc a evoluat de la un simplu desert la o adevărată operă de artă culinară, reinterpretată în multiple moduri în întreaga lume.
Eclerul își are rădăcinile în Franța, iar istoria sa este strâns legată de dezvoltarea aluatului choux. Acest tip de aluat ar fi fost inventat în secolul al XVI-lea de către bucătarul italian Panterelli, care îl pregătea pentru Caterina de Medici. De-a lungul timpului, rețe...