Cu ce se ung mucenicii moldovenești? Trucul gospodinelor bătrâne pentru un sirop aromat care îi înmoaie pe loc

acum 3 luni 22

Dacă mucenicii muntenești sunt mici forme de opt, fierte într-o supă dulce cu arome de scorțișoară, rom și nucă, cei moldovenești sunt colaci pufoși, copți în cuptor, unși cu sirop și presărați cu nucă măcinată. Secretul gustului desăvârșit al mucenicilor moldovenești stă în siropul cu care sunt îmbibați după coacere.

Ingredientul special care face diferența

Multe gospodine pregătesc un sirop simplu din apă și miere, însă în Moldova există un ingredient special care oferă o aromă aparte: esența de rom. Acest ingredient, alături de coaja de lămâie rasă, transformă mucenicii într-o adevărată delicatesă.

Cum se prepară un sirop perfect pentru mucenicii moldovenești

Pentru a obține un sirop delicios și bine aromat, urmează această rețetă simplă:

Ingrediente:

500 ml apă

...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/cu-ce-se-ung-mucenicii-moldovenesti-trucul-gospodinelor-batrane-pentru-un-sirop-aromat-care-ii-inmoaie-pe-loc_67caf64f8b9b2945b4020793

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.