Cum prăjește un doctor alimentele, ca să fie cât mai sănătoase. Trucuri prin care reduci efectele nocive ale prăjelii

acum 3 luni 26

Prăjirea alimentelor poate fi delicioasă, însă, dacă nu este efectuată corespunzător, poate prezenta riscuri pentru sănătate. Medicul Mihail Pautov oferă câteva recomandări esențiale pentru a găti sănătos și pentru a diminua efectele negative ale prăjelii. Aceste reguli sunt menite să reducă substanțele nocive generate în timpul prăjirii și să ne asigurăm că alimentele rămân cât mai sănătoase.

Medicul Mihail Pautov a oferit câteva sugestii simple care pot face prăjirea mai sigură pentru sănătate. Una dintre cele mai importante recomandări este marinarea cărnii înainte de prăjire, utilizând suc de lămâie sau oțet, pentru a preveni formarea substanțelor nocive precum HPA și AGE.

De asemenea, folosirea condimentelor este importantă, deoarece acestea au proprietăți antioxidante care diminuează efectele negative ale alimentelor prăjite.

În ceea ce privește gătitul pe grătar, medicul recomandă gătirea indirectă, adică menținerea unei distanțe adecvate între flacără și ca...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cum-prajeste-un-doctor-alimentele-ca-sa-fie-cat-mai-sanatoase-trucuri-prin-care-reduci-efectele-nocive-ale-prajelii_6798f4230c3faa2b40661362

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.