Înainte de orice, icrele trebuiesc ţinute la temperatura camerei cam 20 -30 minute pentru a reduce diferenţa de temperatura dintre ulei şi icre! Dacă icrele sunt prea apoase, trebuiesc puse într-un tifon sau strecurătoare pentru a se elimina surplusul de apă. Apoi, trebuie să ştii că icrele se bat mai uşor cu mixerul şi este şi mai puţin obositor. La început, primele 2-3 minute, icrele se bat doar cu zeamă de lămâie şi abia apoi se adaugă uleiul. Dar dacă se întâmplă că acestea să se taie, uite cum le poţi repara:
O metodă este să o luaţi de la capăt cu o porţie nouă – dar mai mică – de icre, în care să înglobaţi pe rând şi icrele tăiate.
O altă metodă presupune frecarea unui gălbenuş fiert până se face pastă. Mare atenţie, nu trebuie să pui niciun pic de ulei în ou! Când şi-a schimbat consistenţa, se adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu.
Puneţi o lingură din icrele tăiate în alt vas. Turnaţi câteva picături de apă fierbinte ...