Cum să evităm infectarea cu E. coli și Salmonella? Practici și alimente care pot provoca intoxicații

acum 7 ore 10

Mediafax

Riscul de intoxicație alimentară crește când mâncăm în aer liber

Este indicat să se exite pe cât posibil mâncatul în aer liber, fie că este vorba de picnicuri sau grătare, deoarece riscul de intoxicație alimentară crește atunci când mâncarea este consumată în aer liber, susține Primrose Freestone, profesor asociat de microbiologie clinică la Universitatea din Leicester.

„Păstrarea mâinilor curate atunci când manipulați alimentele este esențială pentru a nu vă îmbolnăvi, dar cât de des găsiți apă caldă curentă și săpun într-un parc sau pe o plajă? Puteți folosi geluri dezinfectante pentru mâini, dar acestea nu ucid toate germenii”.

De asemenea, mâncarea tinde să atragă o serie de insecte zburătoare și târâtoare, cum ar fi muștele, viespile și furnicile, care pot transfera germeni, inclusiv E. coli, Salmonella și Listeria, în mâncare, potrivit Sursa: https://www.mediafax.ro/stirile-zilei/cum-sa-evitam-infectarea-cu-e-coli-si-salmonella-practici-si-alimente-care-pot-provoca-intoxicatii-23576407

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.