Friptura este unul dintre felurile care adună familia la masă de Crăciun, dar și unul dintre cele care îi sperie pe mulți când vine vorba de gătit. Un bucătar cu stele Michelin explică pentru kurier.at, pe înțelesul tuturor, ce trebuie să faci ca friptura să iasă fragedă și gustoasă.
De ce friptura sperie mulți oameni
Friptura este considerată mâncarea de sărbătoare prin excelență, fie că vorbim de Crăciun sau de mesele festive de duminică. Deși pare complicată, pregătirea ei are la bază câteva reguli simple, spune Wolfgang Müller, măcelar calificat și bucătar premiat cu stele Michelin, care organizează de ani buni ateliere dedicate gătitului cărnii.
De-a lungul timpului, friptura a devenit mai mult decât un fel de mâncare. Este o tradiție, un moment special și un simbol al mesei în familie. Wolfgang Müller își amintește că apariția fripturii pe masă era un eveniment în sine.
„Când bunica sau mama ieșeau din bucătărie cu friptura de dumi...

acum 2 ore
4





















English (US) ·
Romanian (RO) ·