Cum să prepari cea mai bună ZACUSCĂ. Rețeta cunoscută doar de adevăratele gospodine

acum 2 zile 17

E prima zi din septembrie, iar gospodinele au pus capacul și pe primele borcane cu zacuscă. Nu mai e nicio îndoială că este mai bine să le prepari acasă.

Știi ce pui în ele, nu sunt pline de conservanți, iar dacă lucrezi cantitativ faci economie față de zacusca din comerț. Atenție însă la etapa sterilizării borcanelor este cel mai riscant pas. Dacă nu e făcută cum trebuie preparat, poate să se dezvolte bacteria ce provoacă botulismul.

Pentru zacusca noastră țărănească folosim ceapă de la noi din grădină, vinete tot de la noi din grădină, ardei capia tot de la noi din grădină și bulion de roșii făcut tot de la noi din grădină. Vinetele și ardeiul copt le coacem numai pe jar, din coceni de porumb.

Doar așa iese zacusca perfectă de iarnă. Gospodinele s-au apucat deja de treabă.

Cea mai bună zacuscă este, fără îndoială, cea făcută în casă, din cele mai calitative legume. Pregătită pe foc de lemne, preparatul capătă un gust, aparte, g...

Sursa: https://www.gandul.ro/financiar/macroeconomie/retete/cum-sa-prepari-cea-mai-buna-zacusca-reteta-cunoscuta-doar-de-adevaratele-gospodine-20621476

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.