Cum să scapi de iuțeală după ce ai mâncat prea picant. Trucuri rapide și eficiente

acum 2 zile 12

Consumul de mâncare picantă poate fi o experiență plăcută pentru unii și un adevărat coșmar pentru alții. Capsaicina, compusul care face ardeii iuți atât de picanți, activează receptorii de durere din gură, provocând senzația de arsură. Dacă ai mâncat ceva prea iute și simți că nu mai poți suporta, există câteva trucuri rapide și eficiente care te pot ajuta să scapi de disconfort.

Ce trebuie să consumi pentru a neutraliza iuțeala?

Lapte și produse lactate – Laptele conține cazeină, o proteină care acționează similar cu săpunul, dizolvând moleculele de capsaicină și ajutând la eliminarea senzației de arsură. Iaurtul, smântâna și brânza au un efect similar, fiind eficiente în neutralizarea gustului picant.

Sursa: https://www.naratiunea.ro/news/social/cum-sa-scapi-de-iuteala-dupa-ce-ai-mancat-prea-picant-trucuri-rapide-si-eficiente/
Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la sp1.rss.news@gmail.com și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.