Dovleacul este dulce, dar nu are decât 13 calorii/100 g. În schimb, este bogat în vitaminele E şi C şi în betacaroten, fiind recomandat în orice cură de toamnă. Iarna, însă, consumă seminţele lui crude sau în salatele de crudităţi.
Specialiştii recomandă aceste seminţe în special cardiacilor. Ele reglează colesterolul şi menţin elasticitatea vaselor de sânge datorită conţinutului bogat de acizi graşi polinesaturaţi. În plus, fac minuni pentru rinichi şi ajută bolnavii care suferă de afecţiuni hepatice.
Migdalele, depozit de mineraleDulci şi hrănitoare, migdalele sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale, mai ales de magneziu şi cupru. Echilibrează nivelul de calciu din organism, menţin oasele puternice şi ajută sistemul nervos.
Recent s-a descoperit că migdalele ajută la scăderea colesterolului în sânge şi susţin tensiunea arterială la cote normale. Sunt o sursă importantă de vitamina E, prielnică pentru sănătatea pielii. Atenţie, însă, trebui...