Dr. Irinel Popescu, despre ALIMENTELE periculoase pentru sănătate. Pensionarii, cei mai afectați. Ce nu trebuie să mâncăm

acum 3 ore 6

Prof. Dr. Irinel Popescu avertizează asupra riscurilor alimentelor ultraprocesate, bogate în sare, zahăr și grăsimi saturate. Consumul acestora poate crește semnificativ riscul de hipertensiune, diabet de tip 2 și boli cardiovasculare, mai ales la vârstnici.

Alimentele ultraprocesate reprezintă un pericol major pentru sănătate, în special pentru persoanele în vârstă, avertizează Prof. Dr. Irinel Popescu. Aceste produse conțin cantități mari de sare, zahăr și grăsimi saturate, care afectează funcțiile organismului pe termen lung.

„Sarea, în cantități mari, are efecte în primul rând asupra tensiunii arteriale. Doamna Prof. Dr. Maria Dorobanțu a demonstrat că există un consum ridicat de sare în România, care ar trebui mult mai bine controlat. Hipertensiunea arterială la vârstnici este adesea rezultatul acestui consum excesiv”, explică medicul.

Zahărul în exces contribuie la dezvoltarea diabetului de tip 2, mai ales la vârstnici, prin scăderea capac...

Sursa: https://www.gandul.ro/sanatate/dr-irinel-popescu-despre-alimentele-periculoase-pentru-sanatate-pensionarii-cei-mai-afectati-ce-nu-trebuie-sa-mancam-20613846

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.