Doi români care ani de zile au muncit în Italia, unde au învățat tainele brânzeturilor și mezelurilor artizanale, s-au întors acasă, în speranța că vor putea aplica aici tot ce-au acumulat dincolo. Pentru soții Lucia și Vasile Berinde, însă, revenirea în comuna Giulești, din Maramureș, nu a depășit așteptările.
Împreună cu fiul lor, Cristian, ei au deschis o mică afacere de familie – celebre preparate italiene sunt reinterpretate în stil românesc, cu ingrediente locale și gust autentic.
O afacere mică de familie
În curtea gospodăriei lor din Giulești, familia Berinde produce brânzeturi și mezeluri naturale, maturate lent, după metode tradiționale.
„Produsele pe care le avem aici, modul de preparare, tot ce ține de aparatură și tehnologie am adus din Italia.
Rețetele sunt personalizate pe specificul zonei noastre. Le-am adaptat pe toate: brânzeturi, carne, produse de vânat. Produsele nu au conservanți abso...

acum 2 ore
13























English (US) ·
Romanian (RO) ·