În Elveția, marii producători de alimente și băuturi au decis să continue lupta împotriva excesului de zahăr. 21 de companii au semnat din nou joi „Declarația de la Milano”,lansată de guvern în 2015 pentru reducerea treptată a zahărului din produsele procesate, asumându-și astfel noi ținte de reducere voluntară a zahărului până în 2028.
Ținte precise pentru iaurturi, cereale și băuturi răcoritoare
„Iaurturile, brânza proaspătă, băuturile lactate, cerealele pentru micul dejun și răcoritoarele conțin astăzi mult mai puțin zahăr decât acum zece ani, când a fost lansată această inițiativă”, precizează comunicatul Departamentului Federal de Interne.
Noile obiective prevăd scăderi de 10% ale zahărului adăugat în brânza proaspătă, cereale și băutur...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.