Deși oamenii de știință cred că este vorba despre rămășița unei supernove – o stea care a explodat – perfecțiunea formei sale este extrem de rară. Rămășițele supernovelor sunt de obicei asimetrice din cauza naturii exploziei sau a interacțiunii cu materialul din jur, notează Science Alert.
Echipa internațională condusă de astrofizicianul Miroslav Filipović de la Universitatea Western Sydney a analizat obiectul și a constatat că acesta emite lumină doar în lungimi de undă radio, fără raze X detectabile. Această caracteristică contrazice modelele științifice actuale care prezic că o rămășiță de supernovă ar trebui să emită și raze X.
O altă provocare pentru cercetători este determinarea exactă a distanței la care se ...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.