Căpșunil strălucesc de fiecare dată la intrarea în supermarket, atrăgând privirile cu roșul lor atractiv. Aceste fructe delicioase, deși asociate adesea cu primăvara și vara, pot fi găsite pe rafturi și în timpul iernii, grație cultivării lor în sere în regiunile cu climă blândă. Țări precum Spania, Egipt sau Maroc contribuie, de asemenea, la oferta de căpșuni, profitând de iernile mai blânde pentru a asigura un stoc constant.
Apreciate pentru valoarea lor calorică scăzută, căpșunile sunt bogate în zaharuri simple, cum ar fi fructoza, având în același timp un conținut neglijabil de proteine și grăsimi. Cu un aport considerabil de fibre și apă, aceste fructe sunt nu doar gustoase, ci și sănătoase.
Indiferent dacă e iarnă sau vară, căpșunile sunt extrem de sensibile și necesită o varietate de fitochimice pentru a se apăra împotriva bolilor. Dar de ce căpșunile sunt considerate atât de problematice în ceea ce privește pesticidele? Un motiv este lipsa unei coji protectoare: ...