Fructul cu cele mai multe chimicale. La producerea lui se folosesc până la 6 pesticide

acum 2 luni 18

Căpșunil strălucesc de fiecare dată la intrarea în supermarket, atrăgând privirile cu roșul lor atractiv. Aceste fructe delicioase, deși asociate adesea cu primăvara și vara, pot fi găsite pe rafturi și în timpul iernii, grație cultivării lor în sere în regiunile cu climă blândă. Țări precum Spania, Egipt sau Maroc contribuie, de asemenea, la oferta de căpșuni, profitând de iernile mai blânde pentru a asigura un stoc constant.

Apreciate pentru valoarea lor calorică scăzută, căpșunile sunt bogate în zaharuri simple, cum ar fi fructoza, având în același timp un conținut neglijabil de proteine și grăsimi. Cu un aport considerabil de fibre și apă, aceste fructe sunt nu doar gustoase, ci și sănătoase.

Indiferent dacă e iarnă sau vară, căpșunile sunt extrem de sensibile și necesită o varietate de fitochimice pentru a se apăra împotriva bolilor. Dar de ce căpșunile sunt considerate atât de problematice în ceea ce privește pesticidele? Un motiv este lipsa unei coji protectoare: ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/fructul-cu-cele-mai-multe-chimicale-la-producerea-lui-se-folosesc-pana-la-6-pesticide_67b5b0ee0a57593edf62ed58

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.