Iahnie de fasole, rețeta străbunilor din anul 1930: Ingredientul care îi dădea un gust aparte

acum 3 luni 10

Este hrănitoare, gustoasă și se pregătește cu ingrediente simple, accesibile. Rețeta străbunilor din anul 1930, publicată în cartea „Bucătăria modernă” a Mariei General Dobrescu, ne dezvăluie o variantă autentică a acestei mâncări clasice.

Însă ceea ce face această rețetă cu adevărat specială este un ingredient surprinzător, care îi dă un gust aparte: oțetul, scrie site-ul www.reteteistorice.ro. 

Rețeta originală din 1930

Pentru 6 persoane, proporțiile recomandate erau următoarele:

Ingrediente:

500 g boabe de fasole fiartă150 ml ulei1 lingură cu vârf de făină1 ceapă1/2 lingură de bulion10 g sarePuțin piper pisat50 ml oțetPătrunjel verde

Citește continuarea aici.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/iahnie-de-fasole-reteta-strabunilor-din-anul-1930-ingredientul-care-ii-dadea-un-gust-aparte_678760df014f115b42208f3c

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.