Încălzești mâncarea direct în caserole? La ce pericol te poți expune și ce avertizează medicii: „Efectele nu sunt vizibile pe moment”

acum 2 ore 14

Obișnuiești să îți încălzești mâncarea direct în caserole sau sticle de plastic? Există posibilitatea ca un asemenea gest făcut în mod repetat să aibă un efect negativ asupra organismului. Un medic avertizează asupra acestui aspect, explicând de ce nu ar fi indicat să mai încălzești hrana în asemenea recipiente.

Specialiștii în sănătate avertizează asupra acestui aspect, menționând faptul că ar putea atrage consecințe asupra organismului. Încălzirea recipientelor de plastic poate să elibereze microparticule sau diverse substanțe toxice. Acestea ar putea ajunge direct în alimentele care sunt ingerate în organism.

Odată ingerate în corp, astfel de microparticule ar putea să afecteze organismul, acționând asupra sistemelor endocrine, metabolice și imunitare. La momentul actual, plasticul reprezintă una dintre cele mai răspândite substanțe din mediul înconjurător, iar expunerea se poate face pe cale digestivă, respiratorie sau cutanată.

De ce nu ar...

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/incalzesti-mancarea-direct-in-caserole-la-ce-pericol-te-poti-expune-si-ce-avertizeaza-medicii-efectele-nu-sunt-vizibile-pe-moment-20661404

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.