Odată cu venirea toamnei, medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă fructele de sezon, ca fiind sănătoase, dar atrage atenția că, la fel ca în cazul tuturor alimentelor, cantitatea consumată este importantă pentru sănătate.
Ea a explicat cum ne dăm seama care este cantitatea potrivită, fără a face excese, ținând cont că prea multă fructoză obosește ficatul, crește colesterolul în sânge și face grăsime pe abdomen.
„Pepeni, struguri, prune, mere… este sezonul fructelor, momentul în care facem magiun, dulceață și compot pentru iarnă. E adevărat, fructele fac parte dintr-o alimentație sănătoasă, însă nu trebuie să uităm că sunt un desert! Fructele conțin minerale și vitamine, fibre, apă și fructoză, un zahăr natural. Fructoza nu crește glicemia și are tot 4 cal/g ca și glucoza/zahărul. Însă prea multă fructoză obosește ficatul, crește colesterolul în sînge și face grăsime pe abdomen. Fructoza are un indice glicemic scăzut- 20 în comparație cu 100, cât a...