În mod tradițional, Crăciunul este o avalanșă de mâncarea grea și de diferite tipuri de băuturi alcoolice. Acestea pot provoca probleme de sănătate, medicii având numeroase solicitări în timpul și după sărbătorile de iarnă.
De aceea, experții au încercat să găsească soluții, în special pentru gurmanzi. De altfel, a apărut și o disciplină numită neurogastronomie. Termenul a fost inventat de cercetătorul american Gordon Shepherd, în 2013 pentru a explica modul în care percepția gustului nu este influențată doar de mâncarea în sine, ci și de mediul extern.
Practic, oamenii de știință au aflat cum percepția aromei și prezentarea alimentelor ne pot afecta creierul și ne pot face să ne simțim mai sătui mai devreme, astfel încât să consumăm mai puține calorii.
„Mâncatul este o experiență mult mai multisenzorială decât își dau seama cei mai mulți dintre noi – o putem vedea ca o conversație între creierul nostru și intestinul nostru”, a explicat profesorul Charles Spence...

acum 1 ora
5




















English (US) ·
Romanian (RO) ·