Nouă metode inedite, susținute științific, care previn mâncatul în exces de Crăciun

acum 1 ora 5

În mod tradițional, Crăciunul este o avalanșă de mâncarea grea și de diferite tipuri de băuturi alcoolice. Acestea pot provoca probleme de sănătate, medicii având numeroase solicitări în timpul și după sărbătorile de iarnă.

De aceea, experții au încercat să găsească soluții, în special pentru gurmanzi. De altfel, a apărut și o disciplină numită neurogastronomie. Termenul a fost inventat de cercetătorul american Gordon Shepherd, în 2013 pentru a explica modul în care percepția gustului nu este influențată doar de mâncarea în sine, ci și de mediul extern.

Practic, oamenii de știință au aflat cum percepția aromei și prezentarea alimentelor ne pot afecta creierul și ne pot face să ne simțim mai sătui mai devreme, astfel încât să consumăm mai puține calorii.

„Mâncatul este o experiență mult mai multisenzorială decât își dau seama cei mai mulți dintre noi – o putem vedea ca o conversație între creierul nostru și intestinul nostru”, a explicat profesorul Charles Spence...

Sursa: https://www.mediafax.ro/life-entertaiment/noua-metode-inedite-sustinute-stiintific-care-previn-mancatul-in-exces-de-craciun-23663245

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.