Nutrienții din ouă ar putea reduce riscul de a dezvolta Alzheimer. Recomandările specialiștilor

acum 4 ore 8

Mediafax

Ouăle conțin colină, un nutrient esențial care protejează integritatea celulelor și ajută la producerea unui mesager chimic care trimite semnale între celulele nervoase pentru a influența memoria, starea de spirit, controlul muscular și alte funcții ale creierului și sistemului nervos.

„Ouăle sunt unul dintre puținele alimente consumate în mod obișnuit care sunt bogate în mod natural în colină, un nutrient pe care îl cercetăm pentru a înțelege mai bine rolul său în susținerea dezvoltării cognitive la sugari și copii mici și în menținerea acesteia în timpul procesului de îmbătrânire”, a explicat într-o declarație dr. Taylor Wallace, profesor asociat adjunct la Universitatea Tufts din Boston.

Ce spun studiile

Pentru a înțelege mai bine acest impact, cercetătorii au studiat peste 1.000 de adulți în vârstă din SUA care nu prezentau semne evidente de demență și au descoperit că consumul a mai mult de un ou pe s...

Sursa: https://www.mediafax.ro/stirile-zilei/nutrientii-din-oua-ar-putea-reduce-riscul-de-a-dezvolta-alzheimer-recomandarile-specialistilor-23584122

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.