InfoCons a realizat un studiu pe ciorbe de burtă cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ce se comercializează în restaurante .
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea :
Gramajul pe porţie de ciorbă de burtă variază între 100 şi 571 de grame.
– Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 24 kcal și 285 kcal , media fiind de 135 kcal
– Cantitate de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de burtă variază între 0.1 grame – 5.54 grame
– Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de ciorbă de burtă variază între 0.45 grame – 2.96 grame
– Numărul de aditivi alimentari variază între 0 – 14 , însă media numericului de aditivi alimentari ( E-uri ) este de 5
Studiul s-a efectuat pe un număr de 65 de preparateOrganizația Mondială a Sănătății recomandată 5 grame/zi ...