Otrava din mâncarea românilor. Care sunt cele mai periculoase alimente

acum 3 luni 30
Legumele și fructe pline de pesticide. Cifrele dezastrului

Spanacul, varza, piersicile sau ardeiul gras sunt printre produsele care conțin o cantitate mare de pesticide care să le facă să reziste mai mult la raft. Consumate chiar și în cantități mici acestea pot afecta sănătatea.

„Sigur că și pesticidele au rolul lor până la o anumită doză de siguranță pentru a proteja de dăunători, dar se ajunge la o exagerare chiar și peste 200. În primul rând că afectează starea de sănătate și vorbim de la toxicitatea simplă care apare, de la timp îndelungat, cronică...asta înseamnă boală degenerativă, afectarea sistemului nervos, cancer...”, a declarat Dr. Lygya Alexandrescu, medic nutriționist.

Deși cunosc riscurile la care se expun, românii spun că oricum nu mai au încredere în alternativele sănătoase care le sunt recomandate.

„ - Și dacă îmi e teama ce să fac? Am altă alternativă?   - De obicei din piață, foarte rar din supermarketuri.   - Am acolo niște bătrânele pe care le ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/sanatate/otrava-din-mancarea-romanilor-care-sunt-cele-mai-periculoase-alimente_67a498062b5b862f6d0272f3

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.