Spanacul, varza, piersicile sau ardeiul gras sunt printre produsele care conțin o cantitate mare de pesticide care să le facă să reziste mai mult la raft. Consumate chiar și în cantități mici acestea pot afecta sănătatea.
„Sigur că și pesticidele au rolul lor până la o anumită doză de siguranță pentru a proteja de dăunători, dar se ajunge la o exagerare chiar și peste 200. În primul rând că afectează starea de sănătate și vorbim de la toxicitatea simplă care apare, de la timp îndelungat, cronică...asta înseamnă boală degenerativă, afectarea sistemului nervos, cancer...”, a declarat Dr. Lygya Alexandrescu, medic nutriționist.
Deși cunosc riscurile la care se expun, românii spun că oricum nu mai au încredere în alternativele sănătoase care le sunt recomandate.
„ - Și dacă îmi e teama ce să fac? Am altă alternativă? - De obicei din piață, foarte rar din supermarketuri. - Am acolo niște bătrânele pe care le ...