Poale în brâu, faimoasa rețetă păstrată cu sfințenie în Bucovina. Detaliul care îi dă desertului un gust incredibil la masa de Sărbători

acum 1 ora 8

Faimoasele poale în brâu din Bucovina sunt nu doar fala gospodinelor din nordul Moldovei, ci și un brand al gastronomiei tradiționale românești. O antreprenoare din județul Suceava, care s-a dedicat dezvoltării turismului rural și de patrimoniu în Valea Șomuzului din sudul Bucovinei, dezvăluie pentru Gândul secretele unei rețete păstrate cu sfințenie de moldovence, de sute de ani.

Mirela Nechita (foto) s-a născut în satul Dolheștii Mici din Valea Șomuzului, o regiune din Bucovina care este mai puțin cunoscută, dar care începe să iasă la rampă. Ea a înființat, acum 8 ani, Asociația Turist în Dolhești, care are ca scop punerea în valoare a ecoturismului și turismului cultural a regiunii de la granița cu județele Neamț și Iași.

Sursa: https://www.gandul.ro/lifestyle/poale-in-brau-faimoasa-reteta-pastrata-cu-sfintenie-in-bucovina-detaliul-care-ii-da-desertului-un-gust-incredibil-la-masa-de-sarbatori-20753124
Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.