Pomana porcului, ritualul care adună familia la masă înainte de Crăciun. Ce semnificație are tradiția și cum se gătește rețeta autentică
acum 2 ore
4
Chiar dacă perioada coincide cu Postul Crăciunului, în multe gospodării din România, în jurul datei de 20 decembrie, focul se aprinde sub ceaun, iar masa se întinde pentru un obicei vechi de sute de ani: pomana porcului. Mai mult decât un simplu preparat culinar, acest ritual marchează unul dintre cele mai importante momente din calendarul tradițional românesc.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.