Aceasta este rețeta păjiturii Albinița pe care o făceau bunicile noastre. Ține cont că acest desert se va frăgezi bine de-abia a doua zi după ce a fost făcută, astfel trebuie să te înarmezi cu mai multă răbdare. Ar fi bine să nu fii pofticioasă, pentru că altfel îți va fi greu să reziști cele 24 de ore!
Ingrediente pentru foi:
900 g făină250 g zahăr tos200 g miere1 pliculeț de zahăr vanilat1 lingură rasă de bicarbonat de sodiu120 g de unt gras (min. 80% grăsime)2 ouă50-100 ml lapte receDacă vrei să-ți iasă rețeta exact ca cea a bunicii tale, atunci folosește și coaja rasă de la o portocală sau lămâie (chiar dacă acest ingredient este opțional, se recomandă a fi folosit pentru un plus de savoare).
Ingrediente pentru cremă:
500 ml lapte250 g zahăr2 pliculețe de zahăr vanilatUn vârf de sare120 g griș300 g unt gras (min. 80% grăsime) și moale1 borcan de gem (caise sau zmeură)zahăr pudră pentru decorMod de preparare foi:
Pune mierea, untul și zahărul într-o cra...