Prăjitura Albiniță sau Dulcineea, rețeta veche Cel mai apreciat desert de casă

acum 3 luni 29

Aceasta este rețeta păjiturii Albinița pe care o făceau bunicile noastre. Ține cont că acest desert se va frăgezi bine de-abia a doua zi după ce a fost făcută, astfel trebuie să te înarmezi cu mai multă răbdare. Ar fi bine să nu fii pofticioasă, pentru că altfel îți va fi greu să reziști cele 24 de ore!

Ingrediente pentru foi:

900 g făină250 g zahăr tos200 g miere1 pliculeț de zahăr vanilat1 lingură rasă de bicarbonat de sodiu120 g de unt gras (min. 80% grăsime)2 ouă50-100 ml lapte rece

Dacă vrei să-ți iasă rețeta exact ca cea a bunicii tale, atunci folosește și coaja rasă de la o portocală sau lămâie (chiar dacă acest ingredient este opțional, se recomandă a fi folosit pentru un plus de savoare).

Ingrediente pentru cremă:

500 ml lapte250 g zahăr2 pliculețe de zahăr vanilatUn vârf de sare120 g griș300 g unt gras (min. 80% grăsime) și moale1 borcan de gem (caise sau zmeură)zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare foi:

Pune mierea, untul și zahărul într-o cra...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/pajutura-albinita-sau-dulcineea-reteta-veche-cel-mai-apreciat-desert-de-casa_67a491e87548a87ea73e1ad2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.