Ingrediente:250 g zahăr5 lingurițe cafea550 ml apăPentru blat:350 ml din siropul de mai sus200 ml ulei200 g făină150 g pesmet50 g stafideun praf de sare1 linguriță praf de copt1/4 linguriță bicarbonat de sodiuPentru cremă:300 ml din siropul preparat anterior1 lingură făină2 linguri amidonun praf de sare20 g zahăr vanilat
Porții: 20
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 21,5/25 cm
Mod de preparare prăjitură de post cu cafea și zahăr caramelizat
Începem cu prepararea siropului de cafea cu zahăr caramelizat
Fierbem mai întâi cafeaua la filtru. Eu am fiert-o din 550 ml apă și 5 lingurițe cafea. A rămas 500 ml cafea lichidă pe care o folosim la sirop. Puteți prepara cafeaua după propriul gust, la espressor sau la ibric. Important este să rezulte 500 ml de cafea. Punem zahărul la caramelizat și amestecăm în el continuu, pentru a nu se arde.După ce tot zahărul este topit, îl stingem cu cafeaua fierbinte, turnând câte puțină și amestecând cu o ...
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.