Ingrediente pentru blatul de vanilie:
4 oua70 g zahar tos80 g faina1 plic zahar vanilatsareIngrediente pentru blatul cu nuca:
6 albusuri140 g zahar140 g nuca60 g faina1 plic zahar vanilatsareIngrediente pentru nucile caramelizate:
220 g zahar160 g nucauleiIngrediente pentru crema:
550 ml lapte6 galbenusuri160 g zahar70 g faina260 g unt (la temperatura camerei)2-3 plicuri zahar vanilatsareMod de preparare:
Pentru prepararea cremei de vanilie trebuie sa pui laptele la fiert. Mixeaza galbenusurile cu sare, vanilie, zahar si faina, apoi toarna laptele fierbinte, amestecand continuu. Lasa compozitia la fiert la foc mic pentru cateva minute. Toarna crema intr-un vas termorezistent si las-o sa ajunga la temperatura camerei. Separat, mixeaza untul pana devine cremos si amesteca-l cu crema de vanilie.Pentru blat trebuie sa separi ouale. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cand au capatat o consistenta spumoasa, adauga zaharul tos si zaharul vanilat si contin...