Însă judecătorul Curții Internaționale de Justiție de la Haga, Olanda, a declarat miercuri că ar putea fi dificil să se stabilească cine a cauzat fiecare parte a schimbărilor climatice.
Hotărârea nu este obligatorie, dar experții juridici spun că ar putea avea consecințe de amploare.
Aceasta va fi considerată o victorie pentru țările foarte vulnerabile la schimbările climatice, care au apelat la justiție după ce s-au simțit frustrate de lipsa progreselor la nivel mondial în abordarea problemei. O decizie istorică a unei instanțe de vârf a ONU a deschis calea pentru ca țările să se dea în judecată reciproc pentru schimbările climatice, inclusiv pentru emisiile istorice de gaze cu efect de seră.
Cazul fără precedent de la Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a fost ideea unui grup de tineri studenți la drept din insulele joase din Pacific, aflate în prima linie a schimbărilor climatice, care au venit cu ace...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.