Preparat din secolul XVII, delicatesă în restaurantele zilelor noastre. Se mânca pe săturate în urmă cu sute de ani

acum 3 luni 27
 Bucătăria noastră este plină de rețete tradiționale delicioase, însă pe măsură ce trec anii, modul în care acestea sunt pregătite se poate schimba ușor. Noi ingrediente își fac loc în mâncare, iar modul de preparare se adaptează tehnologiei pe care o avem la dispoziție. Astfel, pentru un gust cu adevărat autentic, trebuie să găsim surse scrise cât mai vechi. Iar în secolul XVIII, în Țara Românească era publicată o colecție de 293 de rețete de la Curtea Domnească, intitulată „Carte întru care să scriu mâncările de peşte şi raci, stridii, melci, legumi, erburi şi alte mâncări de sec şi de dulce după orânduiala lor”.Ce mâncau românii cu sute de ani în urmă

Este cel mai vechi text gastronomic din această parte a țării, iar datorită lui cunoaștem anumite detalii importante despre dieta românilor, cel puțin a celor de la Curtea Domnească. De exemplu, în carte nu apar ciorbe, sau rețete de sarmale. Iar acest lucru se datorează faptului că astfel de rețete erau prea co...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/preparat-din-secolul-xvii-delicatesa-in-restaurantele-zilelor-noastre-se-manca-pe-saturate-in-urma-cu-sute-de-ani_6794ef2b71d0767ac6030053

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.