Rețeta de mucenici din 1871. Ce secret aveau bucătăresele din Moldova

acum 3 luni 23

Mucenicii se numără printre cele mai îndrăgite preparate tradiționale din țara noastră. În mod obișnuit, ei sunt serviți pe 9 martie, iar dacă ne dorim ca mucenicii noștri să aibă un gust deosebit, putem apela la o rețetă veche, din perioada interbelică!

Aceasta nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, însă gustul final va fi unul de-a dreptul desăvârșit!

Ce ingrediente trebuie să pregătim

Pentru a pregăti acest preparat tradițional atât de delicios, tot ce trebuie să avem la îndemână este un kilogram de făină, zece gălbenușuri, trei albușuri, un pahar de zahăr tos, cât și jumătate de pahar de unt topit, amestecat cu un sfert de pahar de ulei. Mai departe, ne trebuie și un baton de vanilie, cât și 60 de ml de rom.

Pe lista ingredientelor se mai află și jumătate de coajă de portocală rasă, cât și jumătate de coajă de lămâie rasă. Mai trebuie să avem la îndemână și îndeaju...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/reteta-de-mucenici-din-1871-ce-secret-aveau-bucataresele-din-moldova_67c88ca9d5fab815b74ac7f2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.