Rețetă de POST: cornulețe fragede cu gem și nuci. Un desert rapid și delicios

acum 3 luni 13

Una dintre cele mai apreciate rețete este cea cu gem și nuci, o combinație clasică, simplă și delicioasă. Secretul unor cornulețe reușite constă într-un aluat pufos, care rămâne fraged după coacere. De asemenea, este esențial să nu omitem praful de copt pentru o textură aerată.

Ingrediente necesare:

200 g făină

50 g zahăr

50 ml ulei

100 ml apă minerală

1 linguriță praf de copt

1 linguriță esență de vanilie

Un praf de sare

150 g gem de prune

50 g nucă mărunțită

Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Pregătirea aluatului: Într-un bol, amestecă uleiul, esența de vanilie, apa minerală și zahărul, până când acesta se dizolvă complet. Adaugă treptat făina cernută împreună cu praful de copt și un praf...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/reteta-de-post-cornulete-fragede-cu-gem-si-nuci-un-desert-rapid-si-delicios_67caa6cc1556561e1c43d518

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.