Rețetă de POST: cornulețe fragede cu gem și nuci. Un desert rapid și delicios
acum 3 luni
13
Una dintre cele mai apreciate rețete este cea cu gem și nuci, o combinație clasică, simplă și delicioasă. Secretul unor cornulețe reușite constă într-un aluat pufos, care rămâne fraged după coacere. De asemenea, este esențial să nu omitem praful de copt pentru o textură aerată.
Ingrediente necesare:
200 g făină
50 g zahăr
50 ml ulei
100 ml apă minerală
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
Un praf de sare
150 g gem de prune
50 g nucă mărunțită
Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Pregătirea aluatului: Într-un bol, amestecă uleiul, esența de vanilie, apa minerală și zahărul, până când acesta se dizolvă complet. Adaugă treptat făina cernută împreună cu praful de copt și un praf...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.