Rețetă sarmale de POST. Ce cantitate de orez se pune în acest preparat: proporția ideală pentru un gust echilibrat

acum 3 luni 17
Proporția corectă de orez în sarmalele de post

Pentru ca sarmalele să fie bine legate și gustoase, bucătarii recomandă o proporție ideală între orez și legume. Regula de bază este următoarea:

    1 parte orez la 3-4 părți legume și ciuperci – pentru o umplutură echilibrată, nici prea densă, nici prea moale.    1 parte orez la 2 părți legume – dacă preferi sarmale mai consistente.    1 parte orez la 5 părți legume – pentru sarmale mai moi și mai ușoare.

Cel mai potrivit este orezul cu bob rotund, deoarece devine cremos în timpul fierberii și ajută la legarea compoziției.

Greșeli frecvente în folosirea orezului la sarmalele de post

Pentru a evita problemele de textură și gust, iată câteva greșeli de evitat:

❌ Prea mult orez – sarmalele se pot umfla ex...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/reteta-sarmale-de-post-ce-cantitate-de-orez-se-pune-in-acest-preparata-proportia-ideala-pentru-un-gust-echilibrat_67cf5f8dcf49df745272e172

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la sp1.rss.news@gmail.com și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.